Thursday, April 30, 2015

Various of Negative, Feeling

Seriously.. I just wanna put out lot of things, in here. And yeah.. Internet is so slow!. I wanna put out some few story, stuff, foods, to share in this past few days. And sadly, i can't upload a photo.. This is one of the reason that's make me, yeah, stop blogging.

Honestly, it's hard. So right now i can only share my feeling, can say like that.. Uhm.. This past few days, i can't really focus on my artworks. Although i want to. I feel bad, in many of stuff, things.. Which is, have to do with family things, going on. As the result, it effected me. Not only my focus on my artworks, but sometimes.. It's make me hard to think in one thing, like to make a decision about it.

And actually, yes. I'm working on those bush, again. But this time with my little sister. Since the greens grow so well, it's nice. But its make me feel uncomfortable, specially when i'm handling with my cats thing. The mosquitoes.. Ughh, so annoying. And yes. I feel pissed, since i can't upload those photos that i took for my blog, to share out. =,= ...

By the way, i will post about my sister's birthday, soon. It's actually yesterday. And this time is different. But i love the cakes..!. And also, will post about place and foods. But the fact is right now, i don't know how long.. I have to deal with this internet thing. Can't upload photos huawwww T^T ... So annoying. Ugh!.

Monday, April 27, 2015

Still, Confused

Hmm.. Seriously, i just got confused again. Yes, about small matter.. Malay or English. I don't know what actually drive me this crazy, just, like.. Right now. Right now, after few minutes ago, i got confused again. Cause at the same time, i think.. My English is not good at all. Can be mess, like, so mess at the whole story.. Like when you read it all at once.

Another one.. Maybe this kind of thing drive me this confused. Is there, people will read, and respond to my post, of my artworks or anything that i'll be post..(??). It's just so confusing.. Since this mix up with my personal life, which things that just so few of people that i call friends, know about.. The result, unhealthy.. In many sides.

Malay or.. English..??. Is my English good..?. I just don't know.. =,= . Just hope there's answer, from whoever read this.. Thank you anyway. Thanks.

Lepak2 Di Awan



Uhm.. Tak tahu dah nak post apa. Actually, lately.. Agakkk.. Haa, tak perlu cerita la kan. By the way, ada la satu petang ni duk hang out dengan adik2 girl Gee ni. Tak ingat duk cakap pasal apa. Tapi, masa tengah cakap2 tu, Allah.. Cantik betul view yang Gee snap ni. Gee cakap dengan adik.. "Kalau lah boleh duduk kat atas awan2 yang banyak and tebal ni. Macam dalam cerita Doraemon Negara Awan tu..".

Mesti bestkan.. Gee suka tengok awan2 and langit ni. Rasa beban semua hilang, rasa ringan, and so.. Hmm.. The thing is, beban tu.. Stay..

Hmm..

Sunday, April 26, 2015

Just Sometimes

Hello world. Who ever out there. Just once in awhile.. As I said before, I'll be write in English. I'm okay with it.. And if you comment, share your opinion, comment about my artworks.. In English. Yes I'll reply. Just follow if you love my artworks. I'll be post more of my artworks in the future.. So, stay tuned. Just follow to catch up with my artworks.. And yes. My artworks are for SALE. And since I'm in Malaysia.. Ahaaa. I can say, good night. :)

Saturday, April 25, 2015

Potong Semak-Samun

Okay, cerita petang tadi. Dalam pukul 6 petang lebih. Since tak berapa panas, mendung lagi tu, cool je. Decide nak buat hal favorite Gee la juga. Bukan bekebun, tapi kemas rumput2 yang banyak kat keliling rumah ni. Tapi tak ada la kemas seluruh, just sebelah rumah Gee and rumah adik.. And kawasan rumah kucing2 Gee and adik girl Gee sorang ni, esok Insha Allah.

Well, simple je buat bende macam ni. Kena rajin, then ambil gunting kebun, Gee punya, khas. Then.. Potong2. Ada reason kenapa Gee kena buat. Since Gee ada Diabetes, ni salah satu exercise buat Gee. Tambahan, dengan Ekzema, kulit jadi hypersensitive. Bagi pesakit Diabetes, dengan Diabetes saja, kulit dah memang sensitif. Gabungan dengan Ekzema.. Huuu sometimes boleh jadi teruk.

Gee memang dah tak tahan. Dah berapa hari ni, kulit duk gatal. Plus memang nak exercise, so buat aktiviti ni memang best, actually. And yes, Gee suka gardening. Tapi.. Tak ada masa. Since fokus artwork hehe. Bila dapat buat nanti, Gee akan buat post. Gee memang suka gardening, bab taman2 ni, bunga2.. Inspirasi buat Gee selama ni.. :) . Okay, sambung nanti. Tata.

Artwork Saya: Doodle Si Kura2



So throwback untuk hari ni. Last year masa dapat pet baru. Huuu.. Kura2. Sepasang. Masa tu kerja kat office, so mama Gee yang nak. Walaupun Gee suka binatang, well yang macam kura2 ni maybe tak suka nak urus. Serius oh, susah, bagi Gee. Sebab kura2 duduk dalam bekas, jadi kene tukar air kerap. Gee tak pernah urus sepanjang kerja dengan adanya kura2 ni.

Tapi yes, Gee suka tengok kura2 ni duk berenang, tenggelam timbul. So sambil2 buat kerja, Gee dengar lagu, and of course, Gee cepat mengantuk buat kerja office, tambahan kerja accounting, taip number2 ni.. Hmm mengantuk tak tahan.. So, Little Sketch Pad sentiasa bawa. Nah.. Lukis la si comel kura2. Plus tengah dia happy tu.. Haha ^^ . 

Friday, April 24, 2015

Artwork Saya: Patterning Pasu

Salam and morning. Last year Gee buat suatu yang mencabar kepala ni. Well.. Benda simple je. Lukis atas pasu seramik. As adik Gee punya hadiah. Huh.. Satu malam juga tak tidur. Mata kering pun nak tahan lagi.. =,= .



Lepas semalam lukis2, dengan fikir design, hasilnya.. Alhamdulillah. Memang penat tangan, but adik happy, Gee pun happy. Since dia nak sangat. Hehe.. ^^ .

Thursday, April 23, 2015

Artwork Saya: Doodle Little Sketch Pad

Salam semua. Hari ni share few doodle dalam Little Sketch Pad 2. Okay, IG dulu @gyrehaby, IG ni dah delete ok. So Gee share few, sebab ni gambar2 dari IG. Macam kabur sikit.





So ni few of it. Bosan2, rasa addict nak lukis2, buat doodle macam ni aje. Kadang2 sambil tengah dengar lagu, rasa nak gerak tangan ni, mula la. Haha.. IG lama. Delete sudah. ^^ .

Artwork Saya: Little Sketch Pad



Gee actually ada ni, Little Sketch Pad.. Yang mana Gee buat doodle simple2. Just in case, bosan. Atau pergi jalan jauh dari rumah Gee, jauh dari meja yang bersepah ni.

Gee dah ada dua buku. Tapi memang dah jarang update. Since fokus more to illustrasi. Jadi tak ada masa nak doodling. So, ni yang kedua. Yang pertama DIY. Gee buat guna kertas A4 tu.. Lipat2, potong, and ikat dengan tali. Nanti post la.. Haha. Masa buat Little Sketch Pad ni, IG Gee nama @gyrehaby. So sekarang @anugerah_gee. So nanti Gee post doodle2 yang Gee dah buat dalam buku yang pertama tu, jangan surprise nama @gyrehaby tu.. Ok. ^^ .

Wednesday, April 22, 2015

Artwork Saya: "LIFE" Doodle

Salam and morning. First post about my artworks. Gee tengok banyak yang suka doodle. Walaupun Gee lagi minat illustrasi macam Gee selalu buat kan.. Ada few juga yang Gee dah buat. So yang ni buat based dari flower study yang Gee duk sketch2.


Ingat just nak buat simple2. Dah jadi macam ni, Alhamdulillah. Happy aje. Untuk dijual actually.. Kalau2 ada yang berminat, just bagi tahu Gee. Email: yueyagee@gmail.com . Hmm.. Since ni first post, nanti post lagi. Maybe untuk beberapa hari ni nak post artwork je. Tapi, reader boleh tengok dekat Behance. Dah update!. Okay, nanti post lagi..

Tuesday, April 21, 2015

Mesti Kena Ada

Salam and morning. Tak boleh blah blogging pagi2. Okay, kejap lagi kena buka tingkap. Kadang2 terfikir, ada benda yang Gee mesti kena bawa. Duduk rumah ke, keluar ke.. Pergi mana2 pun Gee bawa. Yes, benda ni..



Gee pakai lip balm dah lama. Bermula dalam sekolah rendah. Gee guna brand Lip Ice. Gara2 bibir kering tahap dah teruk, sampai kena jumpa doktor. =,= . Since guna, dah tak tukar brand lain. Takut ada bahan yang alergi, nanti bibir boleh jadi gatal2, and ada biji2 apa tah.. Gatal, geli, and tak selesa.

By the way, Behance Gee dah update. Artwork2 baru boleh tengok kat sini -> http://www.behance.net/artofrehabilitation . Artwork2 Gee untuk dijual. Nak print kena order, email Gee, yueyagee@gmail.com . :) .. Nanti Gee will post artwork2 dalam blog ni. Tunggu tau.. Sebab notebook kena rehat.. =,=' .

Monday, April 20, 2015

Notebook Masih Sakit



Ingat notebook Gee ni dah baik. Cakap dalam term medical haha. Since dia, si notebook ni akan bagi tahu yang dia sakit, banyak la kuar warning tu. Tapi memang dia panas. Dah la bateri pun dah sakit teruk. Nanti Gee bawa la notebook pergi klinik. Dekat Low Yat je. Since tu je yang Gee tau.

Serius, actually a bit sedih and kecewa. Dah lama and dah banyak benda duk dalam notebook ni, tak jadi nak beli baru. Plus, nak beli baru.. Errr. Teringat GST terus tak jadi haha. Boleh la, rawat si notebook ni. Nak guna pun terhad. Kena bajet2. Ada time lagi tu. Nak update apa2 the best guna laptop and so so lah. Guna handphone.. Tak boleh upload gambar. =,= .

So dah dapat warning. Cooling system, penting sangat ni. Gee rasa malas je, tapi sayang and penting, kena rajin juga ni. Adehhh... =,=' . Bateri tak ada pun tak apa. Cas 24 7. Uhhhh... Runsingnyaaa..

Interest: Kekucing Stuff


Yes. Gee memang peminat kucing. Apa2 yang kucing, Gee memang suka tengok, suka nak memiliki.. And yes, Muji Gee baru buat hal yang menyebabkan Gee bengang.. =,= . Nakai betui.

Okay.. Ni Gee snap masa jalan2 dekat Pavillion, tahun bila tak ingat. Benda comel2. Tak tahu untuk apa actually. Snap sebab suka. Tengok la, kucing. Cute kan..? . Ingat nak beli, tapi dah last minute pusing2 tingkat tu, dah nak balik dah masa tu. Hmm.. Yang hitam tu cantik kan. Rugi tak beli masa tu. Kalau beli at least ada la kenangan tahun tu haha.. ^^.

Sunday, April 19, 2015

Notebook Sakit

Salam. Agak runsing dan sedih bila dapat notification notebook saya.. Actually dia tengah sakit. Runsing dalam kepala ni siapa la yang tahu. Masing2 ada cerita sendiri. Apa2 pun.. Kesian si notebook ni.

Battery and cooling system.. Adehhh. Agak2 berapa charge yang dikenakan?. Notebook, saya akan cuba dapatkan 'rawatan' untuk awak.. Ok(?). Haiiishh.. Runsingx4..

Saturday, April 18, 2015

Makan2: Kek Tiramitsu



Macam mana?. Kek Tiramitsu, versi restoran dekat hospital Prince Court Medical Center. Setiap kali pergi sana pun, makan mana2 pun, saya mesti order cake, slice. Apa2 pun, kek Tiramitsu ni lain. Memang creamy. Just serbuk koko banyak, so pahit sikit. Tapi makan aje. Plus dengan roti rangup berkacang, dengan kuah.. Kuah apa tah, sedap yum2. Macam biasa, Milo ais, boleh nampak kan.. Hehe. Minuman energy saya huhu ^^.

So, saya ada share some story, boleh baca dekat "No Bully".

Friday, April 17, 2015

Makan2: Kek Coklat Dengan Aiskrim



Yesss.. Sedap kan?. Kek coklat dengan aiskrim. Time dapat makan kek ni bila kat Hospital Prince Court Medical Center je. Kek ni bukan je makan kat restoran, tapi memang ada dalam menu buat pesakit hospital ni. Bukan setakat sedap, plus dengan aiskrim tu.. Hmhmmm yum2. Tapi dengan cerita, restoran ni dah tutup. Tak tahu dah macam mana menu diaorang huhu.. Anyway, happy dapat juga merasa haha ^^ . 

Thursday, April 16, 2015

Milo! Pilihan Saya!



Salam. Pagi. Soooo.. Yes. Setiap hari saya minum Milo. Mana2 pun, saya order Milo. Since saya ada Diabetes Type 2, Milo adalah minuman terbaik, Insha Allah. Kebanyakan orang akan galakkan minum Milo, bukan bagi pesakit Diabetes aje. Tapi kalau ada yang nak jaga diet untuk turunkan berat badan ke, rasa lesu tak bertenaga ke, Milo memang bagus. Minum ni je cepat kenyang.

Saya minum at least 2-3 kali. Depend actually. Since Diabetes terbahagi bukan hanya Type 1 dan 2, tapi ada yang Hyperglycemia dan Hypoglycemia. Yang hyper, minum macam biasa, macam saya ni. Bagi yang hypo, maybe lebih sikit, sebab sugar level cepat turun.. So, yes, sekarang pun Milo duk sebelah laptop heheh. ^^

Enjoy your day with Milo..!

Jalan2: 100 Doraemon, Viva Expo Hall, Cheras - Part 2

Sambungan. Terus cerita je. Okay, lepas nampak Doraemon tengah 'hi' dekat peminat2 dia, terus boleh nampak sejarah kenapa Doraemon tak ada telinga kucing dia, kenapa dia biru. Here some.

Macam mana Doraemon hilang telinga
Macam mana Doraemon jadi biru

Lepas tu, sambil jalan nak ke 100 alat2 Doraemon, ada la wall yang ada gambaran macam mana Doraemon dengan rupa asalnya, dikilangkan. And then, baru masuk area yang banyak Doraemon. Ada yang saya snap, ada yang tak. Sebab diaorang wat sebiji2 Doraemon ni. Nah tengok2. :D

Okay, endahkan orang kat belakang eh
Iconic, Pintu Dimana2

Ya2. Tidak lupa.. Alat yang selalu Doraemon gunakan, Pintu Dimana2. Since banyak lagi, saya akan post lagi, dalam part 3. Kita tengok Doaraemon2 dengan 100 alat dia. So far, ni je okay. ^^ . 


















Wednesday, April 15, 2015

Makan2: Chicken Dan Ikan

Yayy. Tajuk pertama bagi topik Makan2. Topik ni saya akan put out tentang makanan, di mana2 tempat makan. Since.. Actually saya suka makan. Siapa lah yang tak suka. So, apa2 pun, jom tengok apa yang saya dapat. Throwback, tahun bila tak ingat. Uhm.. Since parent ada meeting, saya and adik2 girl join meeting. Tak adalah join, duduk meja lain, since kitaorang tak ada kena mengena dengan meeting tu. So order la makanannya, dalam menu di sebuah restoran dekat De Palma Hotel. Tehee.. :D

Chicken chop

Salmon dengan sos lemon

Saya order chicken chop, adik girl yang number satu pun. Adik girl yang number dua, yang bongsu order salmon. Seriusnya, saya tak pernah makan salmon. Rasa2nya la, tak pernah. Maybe sebab lagi minat chicken chop hahah. So ni lah dia, makan2 punya cerita akan saya put out.

By the way, cantiknya nak makan pun. Makan je pun. :P

Which One It Is!?



Well honestly I feel bad and confused lately.. Thinking about which language I want to use, to write in here. Just the more I'm thinking about it, the more I got nuts. Then I will be bored. So seriously I don't know and still don't know which one.. Malay or English?. I do wish there's any reader, people.. Out there.. Give their comment or word. So.. Which one ei..?. This is not a first time.. When come to writing, I always turn up like this. It's tiring, but can't be help.

So, when you got confused, or bored by thinking simple stuff like I'm in right now.. How about playing a word search..?. It's good for our brain. But, if the brain is mess by many stuff.. How can it will be good right?. So actually I didn't play it anymore hahah. Just as suggestion. It's okay right..

So.. Which one it is!!?. Malay or English?!. Aghh.. I'm so stupid.. =,=

Tuesday, April 14, 2015

Jalan2: 100 Doraemon, Viva Expo Hall, Cheras - Part 1

Salam and pagi. Throwback awal tahun lapas, event menarik dan super excited nak pergi sangat2. Yes, nak pergi tengok Doraemon Si Robot Kucing..! . 100 Doraemon Secret Gadgets Expo diadakan di Viva Mall, dekat Cheras. Kalau ikut kan kiraan.. Doraemon dilahirkan, kata senang la.. Pada tahun 2112. So, kira2 lagi 100 tahun la. Maybe sebab ni event ni diadakan seluruh Asia, specially, di Jepun. Di Malaysia, event 100 Doraemon ni adalah yang pertama di Asia Tenggara.

So saya pergi bersama little sister, dia yang paling excited, terus saya pun jadi hyper lebih pulak ahaks. :D . Bersama 2 abang saya. Since just dapat tahu event ni dekat Viva Mall, Cheras, yang tak jauh dari rumah saya, kitaorang just gerak ke Viva Mall terus. Since tak pernah datang shopping dekat Viva Mall ni, nak ke tempat event pon tak tahu. Nasib baik diaorang letak sign, boleh follow je. Nak masuk event ni kena tiket, so beli aje.

Sign to 100 Doraemon
Tiket simpan buat kenangan

So tiket ni boleh digunakan sebanyak 2 kali. Ikut suka la, nak ke tak nak kan. Then, beratur macam biasa, tunggu giliran untuk tiket dicop. Lepas tu, boleh la nak bergambar dekat pintu masuk event ni. Sebab pintu masuknya rupa number 100 tu. Jalan sikit boleh nampak wall papers, iconic ruangan masa.

Ruangan masa
Mesin masa Doraemon

Selapas laluan ruangan masa, dah boleh nampak Doraemon yang tengah 'hi' dekat peminat2 dia. :D . Seterusnya saya akan cerita dalam Part 2. Banyak lagi ni.Tunggu tau. 
 


Malay and English

Just some short info. Since i like to use both Malay and English, i might will write in English once a while. But mostly will be in Malay. If you from overseas, you can use Google Translate. I added the section too. Just let me know by drop a comment if its didn't work. Cause my internet line is slow.. I can't test it.. Yea.. It's pissed me off.. =,= .

By the way, yes.. You can use Malay and English..! . Thanks for visit my blog. ;)

Interest: Vintage Ring

Okay. Interest adalah topik apa yang saya suka, macam benda2 kecil, comel, cantik gitu la. Yang saya akan share, sama ada saya memiliki atau pun tidak. So, tengah malam yang agak sunyi ni, ingat nak share accessory yang saya memang minat, kalau nak banding dengan benda lain.. My new ring. :D





Gee memang minat cicncin. Tapi sejak bila minat yang vintage macam ni pun tak tahu la hehe ^^ . Terjatuh cinta dengan cincin ni masa shopping dengan little sisters. Sementara adik2 cari apa yang diaorang nak, saya tengok2, belek2 dekat bahangian cincin. Actually banyak yang saya bekenan. Tapi saya always nak cari warna hitam, maklumlah warna favorite. So try yang tu yang ni.. Decide nak yang ni. Nampak tak? . Dua burung ada hati.. Hehe. Love it!.



Monday, April 13, 2015

Pagi Ini






Salam and selamat pagi. Hari ni punya keadaan. Ni pandangan dari rumah saya. Since duduk di kawasan pedalaman, kalau hari tu ada hujan, dalam tengah malam mula la berkabus.

Since rumah menghadap bukit, yang di mana Matahari terbit, bila berkabus tak nampak bukit bukau. Hilang dari pandangan. Time macam hirup udara segar memang best. Sejuk lagi tu.

By the way, blur je actually. Hmhmm.. *Tengah fikir2*

Jalan2: Pavillion, Bukit Bintang, Kuala Lumpur

Okay to who read this. Hari ni, tengah malam ni nak share yang paling menarik perhatian saya semasa shopping di Pavillion, KL. Lokasinya di tingkat paling atas. Artis dan siapa2 pun suka hiasan dalamankan, lagi2 perempuan. Walaupun saya bukan girly girl, saya minat tengok2 benda macam ni. Nanti ada rumah sendiri boleh la nak hias cantik2 haha.

So banyak yang pergi jalan2, shopping macam2 dekat Pavi ni kan. Kalau nak tengok benda2 cantik ni, naik tingkat atas sekali. Nanti yang girls specially, maybe rasa hype je tengok. Sebab cantik sangat. Excited je saya masa berada di tingkat tu. Macam2 ada.

Set pinggan mangkuk. Cantiknyaaa
Set hiasan kaca
Kura2 kaca

Cantik tak?. Well, banyak kan yang cakap seni tak penting. Saya actually pantang orang cakap macam ni. Tengok betul2, nak buat barang2 yang cantik ni perlu kan seni. Lagi2 kereta, bangunan, dan so and so lah. Balik ke cerita asal. Hmm. Bukan ni je yang cantik. Saya betul2 tertarik dengan hiasan gubahan bunga yang banyak kat tingkat ni. Macam mana diaorang sesuaikan warna ikut tona2, betema gitu.

Merah kemerahan
Tema putih
Bunga2 dalam bakul

Tema lavender dan vintage

Saya honestly cakap, set bunga2 paling saya suka. Aduh cantik sangat. Jealous tengok. Nak hias rumah sendiri macam ni kalau boleh.. Haha..Perasan lebih ni.  ^^ . Cantik kan? . Kalau rasa2 nak tengok benda2 ni,  nak shopping kat Pavillion tu, naik tingkat atas sekali. Feeling macam kat taman haha. Plus, macam2 ada. Haiii.. Teringin pulak nak gi Pavi.. Huhu.

Sunday, April 12, 2015

Sawah Di Sebelah

Pagi2 ni macam biasa, sejuk dan mengantuk tak tidur. Haha.. Dah terbiasa. Tiba2 terasa nak share satu cerita. Hmm.. Since pakcik saya stay kat Kedah, as kita tahukan.. Padi. So rumah pakcik saya sebelah dengan sawah padi.

Sawah sebelah rumah

Gee suka sangat kalau balik Kedah tu bukan sebab apa, sebabnya ni la.. Sawah padi keliling. Sedap tengok, hijau je. Lagi2 bila angin bertiup.. Feeling calm. Plus rumah pakcik kan, kiranya kampung saya la. Walaupun sekarang maybe tak boleh balik sana macam dulu.

Selalunya balik sekali dua, atau pun tiga kali. Serius sedih.. :( . Bila boleh jalan2 kat Kedah.

Tengok, kan dah rindu niii.

Kenangan Terakhir

Tadika Taski Abim, Bukit Tunku

Tak tahu nak cakap actually.. Walaupon saya tak beberapa suka zaman sekolah, tapi zaman childhood memang memorable. Ya la kan, kita jadi kecil sekejap je. Jadi dewasa yang lama.

So saya membesar dan belajar di sini, seperti diatas. Terletak di Bukit Tunku. Since mak ayah kerja dekat bangunan seberang jalan, dan rasa2 ni je la tadika yang berada di kawasan Bukit Tunku. Ada yang pernah jalan2 kat area ni..? . Honestly, memang best. Dan tu lah yang always terkenang bila masuk area Buki Tunku ni. Sebab saya graduate tadika kat sini hehe.

Kali terakhir saya pergi, hmm.. Alah, tak ingat la. Tapi actually pergi sebab dapat jemputan rumah terbuka, cikgu2 yang jemput. Rindu betul masa sampai kat depan pintu pagar tadika ni. Masuk2, tengok keliling. Rasa macam balik dan berada di zaman masa saya kecil2, tengah main gayut2 tu la. Well, kemudian cikgu2 panggil saya, tanya mcm2 since dah besar kan. Lepas tu of course lah.. Makan2. ^^

Agak lewat tak lewat petang macam tu.. Balik la. Memang rindu actually. Tapi sayang.. Bila dapat tahu yang tadika ni berpindah dan tak tahu kat mana. Bangunan tadika ni pula, ditutup. Dengar cerita, sewa dah mahal. Bagi yang pernah jalan2 area Bukit Tunku, maybe tahu sebab sewa mahal. Dah tempat pun mahal.. Haha rumah2 kat situ, tak payah cakap.. Huhu, jealous rasa. ^^

Maybe will see the new you Tadika. Mana tahu kan.

Saturday, April 11, 2015

Jalan2: Taman Botani, Putrajaya

Lewat petang. Taman Botani

So so.. Throwback. Few years ago, ada jalan2 dekat Taman Botani, Putrajaya. Satu family pergi. Pusing2, snap beberapa family photo. Kemudian, lewat petang, of course lampu start terang sana sini. Tah macam mana, ada satu part tu, lampu dekat pkok ni.. Nampak cantik sangat. Apa lagi,snap la. Gee actually memang suka ambil gambar, specially bila pergi jalan2. Plus Gee memang suka lampu.. Hehe.

Well, lewat petang memang cantikkan. Awan jadi biru jernih, since Matahari nak terbenam. Scenery time macam ni memang sangat. Ada la snap time tu.

Awan di lewat petang

Ahhh rasa best dan indah je masa pergi Taman Botani, Putrajaya few years back. Tak tahu bila lagi boleh pergi jalan2 dengan satu family lagi..

Tapi tak ape, in the future maybe.. Insha Allah.

Lewat Malam Punya Cerita



Adeh. Hari ni memang blurrr. First, Dalam pukul 11malam gitu, dapat message dari butik online, 1 barang tak ade stock. So dah replace pon, selesai 1 hal, Alhamdulillah. Kemudian, macam biasa, buat artwork. Alhamdulillah siap, nak post kat IG, tak boleh pulak. Ape lagi, mulut tak tahan, terkeluar la yang tak baik tu, faham2 la ye.. Ahaha. Plus, tiba2, phone panas. Risau aje Gee. Takot deh. Insha Allah tak ade ape2 hal.

So, pukol 4.30pagi baru tadi ni, masak Maggi Ayam. Bukan masak pon.. Air panas je. Haha. And macam biasa, makan sambil tengok DVD. Frust betul actually. Internet slow macam ape tah.. =,="

Ok nanti Gee post artworks. Banyak, and all for sale. :)

Friday, April 10, 2015

Collection 1: Black Butler (Anime)

Black Butler DVD, 1,2, OVA

Okay. Nampaknya Black Butler jadi tajuk pertama bagi "Collection". Dalam tajuk ni, saya akan share DVD2 saya.. Maybe rating sikit. Hm.. Tak tau nak cakap, tapi dah jadi addict maybe, atau senang cakap, memang minat sgt. Kadang2 saya bosan, jadi, sambil tengok DVD, sambil buat artwork, atau makan.

Gee so far ada 3 DVD anime Black Butler:- Season 1, Season 2, dan OVA. Lau nak cakap, honestly season 1 dan 2 best. OVA Gee tak tengok tara mana pon. Hehe.. :D

So, next, tengok DVD cerita apa pulak.

Cerita: Hati di Muffin

Hello semua. :)
Okay. Kadang2 tu, saya rajin masak. Tu pon masak makanan yang saya interest sangat, pastry. Ada suatu hari ni, di pagi hari. Rasa nak wat muffin untuk adik2 saya. Tapi sebelum tu, ambil udara segar dulu. Maklumlah duduk kat pedalaman.

Pandangan dari rumah saya

Kemudian, mula la dengan tepung, telur, and segala semue benda lah. Campur2, masuk dalam adunan, masuk oven. Memang malas actually nak tunggu masak dalam oven ni, tapi masa tu memang minat sangat. "Ting!", oven panggil. Hasilnya, hmhm.. Yummy.

Muffin vanilla dengan coklat chips
Satu2nya, hati di muffin

So, ni lah cerita yang saya nak share. Tak perasan mula2nya, tengok2.. Aik, ada hati kata adik saya. Happy gitu la of course. :) . 2013 punya cerita.

Thursday, April 9, 2015

Jalan2: Jakarta, Indonesia

Hari ni just nak share pengalaman sy mase gi Jakarta, Indonesia. So, first time gi. Dah tak ingat tahun bile, tp few years ago lah. Mcm biase, booking ticket, tuk satu family, keje sy la tu.. =,= . Penat tangan taip detail2. Dah la tu, ade time limit. Bekali2 jugak la sy taip semue detail. Flight AirAsia je.

Since dapat time awal2 pagi, sy tido kejap and bejage. Yg lain boleh tido gitu.. So, dlm pukol 3-4pagi semue get ready and off to airport!. Ringkas kan cerite, nak gi kat flight AirAsia ni.. Teruk betul. Kene jln kaki. Rase sakit tapak kaki sy ni, sorry, mmg service teruk.

Fly fly up high, sy mostly tido la dlm flight. Maklum la, jd mak guard. And yes, first sy naik flight, telinge sakit la.. >,< . By the end, Alhamdulillah sampai jugak sy di tanah lain di Bumi ni. So, some snap of course!

Welcome signboard

Exit from Jakarta airport


Seriously, Jakarta mmg cantik. Plus Indonesia mmg besar. Terdiri dr lebih 17,000 pulau. Jakarta terbahagi kpd 5 bahagian:- Jakarta Utara, Timur, Selatan, Barat, and Tengah. Maaf lau salah.. >.< . Mmg best, can say lagi maju dr negare sendri. Bangunan besar2, kerete besar2, branded lg tu. So sy gi shopping kat Tanah Abang, tak igt Jakarta belah mane. Anyway, mmg beautiful!. Insha Allah, lau ade peluang nk pusing2 Indonesia. :3 .

Tanah Abang, Jakarta


By the way, bonus pic, my favorite cafe:

Coffee Bean, Jakarta

*Use google translate if you interest to read. Thank you. ^^

Wednesday, April 8, 2015

Back Again 2015

Salam. Hi to all. AnugerahGee di sini. Ye seorang artis. Duduk di pedalaman.. Yg kadang2 bosan.

Just nak share my artworks, illustrations and paintings, also hidup saya dlm pengalaman yg byk ubat2. :D